Wat doe ik?

Verslingerd aan fotografie…
Want houden-van is te zacht uitgedrukt. Zowel het zelf maken van foto’s als het verder helpen van anderen met fotograferen vind ik geweldig.
Wat is het heerlijk om mensen te fotograferen! Mensen zijn zo mooi! Maar vaak vinden ze zichzelf niet zo mooi op de foto staan. Het is voor mij de uitdaging om mensen zo te fotograferen dat ze zelf blij zijn met de foto’s. Moment Design helpt daarbij. Omdat mensen zichzelf positiever bekijken op deze foto’s en omdat ze mooie momenten beleven tijdens de fotoshoot, wil ik hier meer mensen van laten genieten.
Maar ook in de natuur kan ik me uitleven: landschap, bloemen, insecten, dieren, macro, micro, noem het maar op: ik kan niet kiezen! Straatfotografie, architectuur, urbexfotografie – bij het maken van al die verschillende soorten foto’s zijn er een paar gemeenschappelijke noemers: de schoonheid van het moment zien en vastleggen. Het gewone op een bijzondere manier laten zien.
Ik ben er best trots op dat ik in verleden een paar keer een fotografiewedstrijd heb gewonnen en dat er beeldmateriaal gebruikt wordt in verschillende boekjes die o.a. uitgegeven zijn/worden voor de PKN.
Wat is er mooier dan het delen van alles wat ik over fotografie geleerd heb, met anderen? Daarom geef ik cursussen en workshops fotografie.

Teksten
Omdat ik in het verleden gewerkt heb als tekstschrijver voor kranten en websites, kun je me ook inschakelen om teksten in combinatie met foto’s te verzorgen, zowel voor (kranten)artikelen als voor websites. Omdat ik precies weet wat er in de tekst staat, ben je er zeker van dat de foto’s naadloos aansluiten op de tekst of juist iets extra’s laten zien.
Vraag naar de mogelijkheden en tarieven.

Werkwijze

Bij Moment Design shoots
Deze shoots gaan ietsje anders dan je gewend bent en zou verwachten.
Wil je met z’n tweetjes gefotografeerd worden, dan stuur ik je eerst een vragenlijstje dat je, onafhankelijk van elkaar, invult en ook geheimhoudt voor elkaar. Aan de hand daarvan ga ik de shoot voorbereiden. Bij alle andere shoots gebeurt dat niet, maar soms zal ik je wel vragen om iets simpels voor te bereiden voor de shoot, meestal als verrassing voor iemand.
Tijdens de shoot gaat het vooral om jullie, dat jullie plezier hebben met elkaar en genieten. Die momenten fotografeer ik, maar jullie zullen soms de camera helemaal vergeten. Omdat alle shoots speels beginnen, vinden kinderen het ook vaak erg leuk. Ze hoeven niet stil te zitten/staan, maar zijn juist lekker bezig.
De mensen die ik gefotografeerd heb, vinden het allemaal erg leuk, heel ontspannen. We overleggen samen waar we gaan fotograferen. Het is voor foto’s vaak het mooist als je kleding aanhebt in zachte kleuren/pasteltinten.

Bij cursussen en workshops
De cursussen en workshops zijn erg laagdrempelig: je hoeft niet veel van je camera of van fotografie te weten om deze te kunnen volgen.
Tijdens de cursus krijg je opdrachten, die tijdens de les erna bekeken en op een positieve manier besproken worden.
Tijdens de workshops vertel ik eerst iets over het hoe en wat, waarna je het geleerde meteen in praktijk gaat brengen.

Ik woon in

Overijssels Vechtdal
Dalfsen is een prachtig, gemoedelijk dorp in het oosten van Nederland. De rivier de Vecht stroomt er al eeuwenlangs langs en zorgt voor een boeiend en afwisselend landschap: water, weiden, bos: het is allemaal ruim aanwezig.
Volop de mooiste plekjes om te fotograferen. De prachtige parken en bossen bij de rondom Dalfsen gelegen havezaten en landgoederen. Mooie landelijke weggetjes met prachtige Sallandse boerderijtjes…
Toch heeft Dalfsen, naast veel geschiedenis, ook een aantal moderne items: de zwevende steen bij het Oude Station en de Blauwe Bogen brug over de Vecht springen hier het meest in het oog.
Het is gewoon genieten in Dalfsen.